Moravskoslezská republika se uchází o členství v Unii mikronárodů střední Evropy (UMSE)


Olomouc, 24. května 2024 – Moravskoslezská republika dnes oficiálně podala přihlášku o členství v prestižní Unii mikronárodů střední Evropy (UMSE). Tento krok zdůrazňuje historické vazby a závazek k mezinárodní spolupráci a rozvoji.

„Naši předchůdci byli mezi zakladateli Unie mikronárodů Čech, Moravy, Slezska a Slovenska, a proto považujeme členství v UMSE za přirozené pokračování této historické spolupráce,“ uvedl předseda vlády Bratslav Šťasten, delegát Moravskoslezské republiky pro UMSE. „Jsme hrdí na naši historii a těšíme se, že případně budeme moci přispět k činnosti UMSE.“

Moravskoslezská republika byla oficiálně založena 28. října 2018 a od té doby se aktivně zapojuje do mezinárodních aktivit a rozvoje regionální spolupráce. Historické kořeny sahají až do založení původního zakladatele Unie, Státu Morava, který vznikl 1. května 2011.

Klíčové důvody pro přihlášku do UMSE zahrnují:

  1. Historické vazby: Moravskoslezská republika navazuje na dědictví zakladatelů Unie mikronárodů Čech, Moravy, Slezska a Slovenska.
  2. Spolupráce: Členství v UMSE umožní aktivní účast na společných projektech, podporu regionálního rozvoje a míru.
  3. Mezinárodní vztahy: Posílení diplomatických vztahů a účast na mezinárodních diskusích a iniciativách.

Předseda vlády Bratslav Šťasten, věří, že případné členství přinese nové možnosti pro spolupráci a rozvoj. „Těšíme se na možnost aktivně přispět k činnosti UMSE a podpořit společné cíle, které sdílíme s našimi partnery v regionu,“ dodal.

O Moravskoslezské republice:
Moravskoslezská republika je mikronárod oficiálně založený 28. října 2018. Hlavní město Olomouc je centrem politického a kulturního života republiky. Historické kořeny republiky sahají až do založení Státu Morava 1. května 2011, který byl původním zakladatelem Unie mikronárodů Čech, Moravy, Slezska a Slovenska.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *